Τι εκπτώσεις υπάρχουν στην ασφάλεια αυτοκινήτου

Τι εκπτώσεις υπάρχουν στην ασφάλεια αυτοκινήτου

January 18, 2021 0 By admin

Τι εκπτώσεις υπάρχουν στην ασφάλεια αυτοκινήτου

Οι εκπτώσεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι σπάνιες – κάθε άλλο.

Ειδικά αν ανήκετε σε κάποια ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα, όπως δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, κ.α. τότε αυτόματα έχετε μια μεγάλη έκπτωση στις ασφάλειες από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Πέρα από τις παραπάνω κατηγορίες, υπάρχουν δεκάδες εκπτώσεις που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και να ρίξετε αρκετά το κόστος ασφάλισης!

 

Εκπτώσεις για δημοσίους υπαλλήλους

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν μια σημαντική έκπτωση για τους δημόσιους υπαλλήλους, όλων των κλάδων.

Για να επωφεληθείτε της έκπτωσης, αρκεί να ανεβάσετε κάποιο έγγραφο μισθοδοσίας ή άλλο αποδεικτικό που να φανερώνει τη θέση σας!

 

Εκπτώσεις για εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας

Όλοι όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας (αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πυροσβεστική, κ.α.) συνήθως δικαιούνται μια μεγάλη έκπτωση 10-15% σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυτήν την έκπτωση την παρέχουν απευθείας οι εταιρείες, οπότε ίσως σε κάποιες να μην υπάρχει.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για στρατιωτικούς συνήθως είναι 15% φθηνότερη έναντι των κλασσικών ασφαλίστρων, με ακριβώς τις ίδιες καλύψεις!

Για να επωφεληθείτε από την έκπτωση, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσετε (άδεια οδήγησης, δίπλωμα, κτλ) θα πρέπει να στείλετε και την αντίστοιχη ταυτότητα που έχετε (στρατιωτική, αστυνομική, κτλ)

Η έκπτωση υπολογίζεται αυτόματα και είναι περίπου 15% από την τιμή των ασφαλίστρων!

 

Εκπτώσεις για αστυνομικούς

Μια άλλη κατηγορία εργαζομένων με έκπτωση στα σώματα ασφαλείας, είναι η ασφάλεια για αστυνομικούς.

Και εδώ η έκπτωση είναι ίδια με τους στρατιωτικούς, δηλαδή περίπου 15% ενώ θα χρειαστεί να προσκομίσετε την ειδική υπηρεσιακή ταυτότητα για να επωφεληθείτε.

 

Συνδυαστικές εκπτώσεις

Αρκετές εταιρείες προσφέρουν συνδυαστική έκπτωση, μαζί με κάποια άλλη εταιρεία.

Αν π.χ. είστε συνδρομητής  Vodafone, τότε σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία έχετε έκπτωση 10% με το Vodafone Deals!

Αντίστοιχα, αν και πρόκειται στην ουσία για την ίδια εταιρεία, η Cosmote Insurance προσφέρει έκπτωση στους συνδρομητές Cosmote μέσω του Cosmote Deals 4 you!

Με λίγη αναζήτηση θα βρείτε ότι υπάρχουν αρκετές παρόμοιες εκπτώσεις από αρκετές εταιρείες!

 

Έκπτωση ετήσιας ασφάλειας

Η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Για αρχή, η τιμή που θα έχετε είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με μια μηνιαία ή εξάμηνη ασφάλεια.

Η διαφορά στην τιμή φτάνει το 40% στη μηνιαία ασφάλιση και κοντά στο 25% στην εξάμηνη!

Η εξοικονόμηση που θα έχετε θα είναι πολύ σημαντική, αρκεί να προπληρώσετε 12 μήνες ασφάλισης.

Από την άλλη, αν δεν μπορείτε να προπληρώσετε 12 μήνες ασφάλειας, υπάρχουν εταιρείες που δέχονται 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας.

Άρα εδώ είστε διπλά κερδισμένοι: από τη μια πληρώνετε μηνιαία την ασφάλειά σας και από την άλλη κερδίζετε σημαντικά από την έκπτωση λόγω ετήσιας ασφάλειας!

 

Έκπτωση λόγω πολλαπλών οχημάτων

Αν έχετε παραπάνω από 1 οχήματα στην οικογένειά σας, τότε μπορείτε να ζητήσετε έκπτωση από τον ασφαλιστή ή απευθείας την ασφαλιστική εταιρεία, έτσι ώστε να τα ασφαλίσετε όλα μαζί στην ίδια εταιρεία, έχοντας όμως μια σημαντική έκπτωση!

Η συγκεκριμένη τακτική είναι πολύ γνωστή σε όλες τις εταιρείες και με αυτόν τον τρόπο από τη μια «δένουν» τους πελάτες τους καθώς τους προσφέρουν συμβόλαια για όλο το στόλο που έχουν και από την άλλη όμως τους προσφέρουν τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, παρέχοντας μια πολύ σημαντική έκπτωση!

Την ίδια έκπτωση μπορείτε να αναζητήσετε αν είστε εταιρεία με ιδιόκτητο ή leasing στόλο. Όσα περισσότερα οχήματα έχετε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκπτωση καθώς και η εξοικονόμηση που θα έχετε!

 

Άλλες μειώσεις τιμών που μπορεί να συναντήσετε

Οι παραπάνω είναι οι πιο γνωστές κατηγορίες εκπτώσεων που θα βρείτε στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Πέρα από αυτές όμως, μπορεί να βρείτε και άλλου είδους εκπτώσεις, όπως το refer a friend που στην ουσία η λειτουργία του είναι win-win για εσάς και ένα φίλο σας!

Αν προσκαλέσετε ένα φίλο σας στην εταιρεία κι αυτός αγοράσει συμβόλαιο, άμεσα και εσείς θα έχετε μια έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου!

Σε κάθε περίπτωση να κάνετε αναλυτική έρευνα της αγοράς πριν αποφασίσετε το ασφαλιστικό συμβόλαιο που θα υπογράψετε – deals και εκπτώσεις υπάρχουν παντού!